Smid dine forsvarsmure

Smid dine forsvarsmure – slip din afstand til andre – og dig selv

Smid dine forsvarsmure og bliv en gladere udgave af dig selv – en påstand, jeg selv mener holder stik.

Måske holder du afstand til andre mennesker og gemmer dig inde bag en facade, der ikke stemmer overens med dit sande indre.

Måske isolerer det dig mere, end godt er. Det viser sig nemlig, at glæden er lige der, hvor dine mure falder, og du bare kan være dig.

Mange af os går rundt og passer på vores egen sårbarhed, usikkerhed, mindreværd, hjerte eller andet – og derfor ender det med, at masken og facaden bliver en tyk en mur i hverdagen, så det ikke tillader noget at komme hverken ind til dig – eller ud fra dig, hvilket er anstrengende for både krop, sind og din psykiske balance.

Vi bærer alle en facade – og i nogle tilfælde er det fint ikke at være en åben bog, naturligvis. Vi behøver ikke at vise alt til alle. Sund fornuft er godt i den retning – sammen med situationsfornemmelse.

Men bliver muren for tyk og facaden for langt fra dit sande jeg – bliver din hverdag anstrengende, energikrævende og helt igennem udmattende – og dit liv langt mere ensomt, inde bagved.

5 tip til at smide dine forsvarsmure

  1. Vær opmærksom på hvad du siger, og om det stemmer overens med din sandhed (sig ikke bare ting, du tænker andre gerne vil høre)
  2. Dit ego vil altid gøre dig (eller andre) mindre. Vær OBS på, at dit ego fortæller dig, at du ikke er ligeså god som andre, og du måske behøver at udgive dig for mere eller andet – end du er. Lyt ikke til dit ego – du er god nok.
  3. Ofte trives vi bedst med at være sammen med mennesker, der bare er dem selv. Hvorfor? – fordi de får dig til at slappe af, så du også kan være dig selv. Lær af dem – se deres umiddelbare fred.
  4. Tag komplimenter ind i hjertet– ofte tager vi slet ikke komplimenter ind bag vores mur af forsvar. Tag det ind og nyd et kompliment helt ind i hjertet. Omvendt hvis du får kritik, så se om du kan lære noget af det – og børst det af dine skuldre, hvis det ikke er berettiget.
  5. Giv komplimenter til andre, når du føler det. I stedet for at holde kærlighed eller beundring tilbage – så del komplimenter ud til andre, når du tænker noget positivt. Dermed smuldrer dine forsvarsmure – og måske også andres, når du deler fra hjertet og åbner op.

Vær dig selv – du er langt smukkere, når du bare er dig – mere end du selv aner.

Sponsorer;  i-Strategi, WordPress hjemmesider Holbæk, Roskilde, Rørvig Centret – Gode Konferencelokaler

Smid dine forsvarsmure nu – bloggen, Altomlivet.dk