At skilles – på den gode måde

En kvindelig advokat der hjælper i forbindelse med hustrubidrag

En af mine venner skulle skilles i efteråret. De var begge enige om at skulle skilles. Efter 12 års ægteskab og 19 års samliv, var det derfor endegyldigt slut. De blev også ret nemt enige om bodelingen, hvem der skulle have børnene boende og hvem der skulle blive i huset. Men de kunne ikke blive enige om hvor meget hans kone skulle have i hustrubidrag.

Få den rigtige hjælp til hustrubidrag

Derfor tog min ven kontakt til en skilsmisseadvokat, som hjalp dem igennem processen. Det var vigtigt for min ven, at hverken han selv eller ekskonen skulle føle sig snydt. Derfor følte han at det var mest rigtigt at få en skilsmisseadvokat ind over. Og det har de ikke fortrudt. For selvom de begge var enige om at det var rimeligt, at hun fik et såkaldt hustrubidrag, var det svært for dem begge at fastsætte, hvad der var rimeligt.

Hvad er rimeligt

Mens de var gift havde hun gået hjemme og passet deres små børn. Imens passede han firmaet og fordi de ofte skulle flytte forskellige steder rundt i verden, var det svært for hende at fastholde et arbejde. I Danmark er det sådan, at man ikke kan blive skilt, før man er enig om ægtefællebidraget. Da han havde fået en ny kæreste, ville han gerne have rene linjer så hurtigt som muligt. Også for børnenes skyld var det vigtigt at de kom godt igennem skilsmissen, så alle parter kunne starte på den nye liv.

Tag hånd om hinanden

At blive skilt, ikke mindst når der er børn i ægteskabet, er en virkelig svær tid. Både før, under og efter. Der er så mange hensyn at tage til hinanden og til børnene. Alt forandrer sig og man indgår en million kompromisser og sluger mindst lige så mange kameler. Derfor kan det være en rigtig god ide at få en dygtig skilsmisseadvokat til at hjælpe en der, hvor det er allermest vanskeligt at beslutte sig.

For min ven og hans kone handlede det om ægtefællebidraget. Og der findes sikkert ikke lykkelige skilsmisser, men jeg ved i hvert fald at min ven og hans kone har det godt med hinanden. De føler begge at de fik en retfærdig behandling. De siger også begge, at det helt klart hjalp at de havde en knalddygtig advokat. Ikke kun rent juridisk, men også  så at de havde en god måde at håndtere den vanskelige situation på.