Selvironi og humor er en mangelvare

mangler_du_selvironi

Selvironi – træk humoren ind og styrk dit selvværd

Mangler vi selvironi? Og hvad sker der, når den mangler i vores liv?

Har du også oplevet tendensen til, at man kan blive en snert selvhøjtidelig?

Det har jeg…..

Ind imellem glemmer jeg at slippe alvoren omkring min person – og at krydre mit liv med selvironiens befriende humor.

Det sker, når jeg frygter at nogen opdager, hvor mange (såkaldte) fejl, jeg besidder. Jeg frygter; at blive set skævt til, ikke at være god nok, at lave fejl på mit job, eller på en eller anden måde ikke passe ind sammen med andre. Eller blive anerkendt – fordi jeg ikke anerkender mig selv, medmindre jeg opfører mig fejlfrit (Hvilket jo objektivt set er en umulig illusion at forfølge)

Ved du, hvad der også sker?

Jeg bliver også mere streng overfor andre, der laver fejl – mest sker det omkring de nærmest, dem som ser alle mine fejl og mangle. Jeg bliver mere skrap – i hvert fald på indersiden. Det klæder mig ikke, overhovedet.

Der kommer alvoren ind – og jeg glemmer fuldstændig, at jeg, som et menneske med fejl og mangler, stadig godt kan være elskelig.

Elskelig som alle andre omkring mig.

Som naboen, kollegaen, chefen, mine børn, veninderne, mændene…alle os med både skønne og mindre skønne sider, svagheder og styrker, fejl og korrekthed.

Alt har sin modsætning i os mennesker.

Vi er det hele.

Jeg tænker, at du og jeg er helt ok, og derfor kan vi sammen grine af vores såkaldte uperfekthed.

Fordi – vi er ikke alene.

Det er vi sammen om, og måske netop, det knytter os sammen (hvis vi vælger de briller)…at alle er i samme båd, som uperfekte individer, der ville ønske, de var perfekte!

Så måske netop derfor er vi perfekte – i det uperfekte?

Fejl er noget, vi er fælles om. Det burde forene os, og vi burde sige til den kollega, der har lavet en fejl, “Ej, fik du lavet en fejl. Det kender jeg bare så godt, for det gør jeg ofte…det er du sku ikke alene om”, og så kan vi grine sammen af vores tossede fejltrin – med en anerkendelse af det uperfekte, som vi i hvert fald har til fælles.

Finder du en fejl på siden her af bloggeren, så grin af det….grin med hende, fordi du selv kender det der med at taste forkert i farten eller bare ikke lige husker den korrekte stavemåde. Er noget skrevet dumt, så grin af det. Grin sammen med mig.

Det uperfekte har vi til fælles

At grine sammen – skaber et fælles bånd

At føler empati overfor hinanden – knytter os sammen (i stedet for at skabe afstand i sin egen “perfektehed”

Ja, opdagede du det?

Tossen skrev forkert. Det hedder s** da ikke perfektehed, men perfekthed.

Punktum.

VTand – Flot Tandretning

Selvironi,  humor og uperfekthed – længe leve….Hurraaaaaaa….